Hoe het werkt

Als u ziek bent of anderzijds klachten heeft is het zelfherstellend vermogen ontregeld of beschadigd, zowel door invloeden van binnenuit als van buitensaf.
Homeopathie is gebaseerd op het gelijksoortigheidsprincipe dwz: de homeopaat schrijft voor op symptomen van u als de cliënt en geeft daarop een geneesmiddel. Hierdoor krijgt het lichaam een prikkel en deze dient als extra stimulans(omdat de prikkel in het lichaam wordt herkend) waardoor het zelfgenezend vermogen wordt geactiveerd.

Bij lichamelijke klachten ziet men dan dat de ziekteverschijnselen verminderen of verdwijnen. Bij psychische of gedragsproblemen zien we dat de cliënt rustiger wordt, beter kan relativeren, minder heftig op prikkels reageert en hierdoor de concentratie omhoog gaat.
U zult zich over het algemeen veel beter en gezonder voelen, ook tijdens de genezing.

Iedereen reageert op zijn of haar eigen manier op een homeopathisch geneesmiddel.
De één zal een snelle verbetering kennen, terwijl bij de ander de verbetering heel geleidelijk zal verlopen. Dit is heel afhankelijk van de aard van de klacht en hoe lang deze klacht al bestaat, of het een acuut probleem is of een chronische klacht. Ook heel belangrijk in het genezingsproces is uw eigen vitaliteit.
Afhankelijk van de ernst van uw klacht en de mate van verbetering zullen diverse herhalingsconsulten noodzakelijk zijn.

Praktijk voor Klassieke Homeopathie - Schouwen Duiveland, Zeeland